Viorica Dăncilă vrea să taie taxe care nu există

Viorica Dăncilă, prim-ministru al României a declarat azi că sectorul construcțiilor este unul de importanță națională. Și evident că a trebuit să facă o gafă imediat (via Hotnews):

„Vom declara acest sector prioritar și de importanță națională pentru economia românească pentru următorii 10 ani. Pentru sectorul construcțiilor vom stabili un salariu minim brut lunar de 3000 de lei, vom elimina taxele de muncă pentru angajatori, iar pentru angajat le vom stabili astfel încât salariul minim net lunar să depășească echivalentul în lei a 500 de euro”

Eu sunt curios cine a scris chestia asta. Pentru că guvernul PSD din care face parte doamna Dăncilă a mutat cam tot ce însemna taxe și impozite majore în sarcina angajatului, de la angajator. Singura taxă salarială plătită de angajator e o chestie numită ”contribuția asiguratorie pentru muncă”, în cotă de 2,25%. Asta promite Viorica Dăncilă că va tăia? 2,5%?

Sau cumva a copiat discursul din material de partid din 2017, înainte de a se muta taxele la angajat? Dacă da, atunci promisiunea nu e doar inutilă ci și periculoasă politic pentru că arată ca și când își bate joc de interlocutor.

Versiune de printat
Spune-le si altora

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of