Trei chestii scurte despre Brexit

Ieri au început și azi continuă discuții aprinse în Parlamentul Britanic pe tema Brexit. Premierul Boris Johnson vrea să suspende Parlamentul pentru a scoate Marea Britanie din UE fără vreun acord. Parlamentul vrea să își exercite suveranitatea însă și să nu lase Guvernul să facă treaba asta.

Așa că ieri au trecut legislația (după intense dezbateri) care să blocheze posibilitatea Guvernului de a scoate țara din UE fără acord.

Voi posta un articol mai pe larg despre situația în care e Marea Britanie în weekend probabil, după ce actuala sesiune a Parlamentului se închide.

Vreau să vă las însă cu niște imagini sugestive referitoare la discuțiile din Parlamentul Britanic:

Jacob Rees Mogg

Jacob Rees Mogg e unul dintre susținătorii lui Boris Johnson și Leader of the House of Commons, adică echivalentul Șefului Camerei Deputaților de la noi. Ei bine în timp ce Parlamentarii se agitau de mama focului, Jacob Rees Mogg stătea așa cum îl vedeți în preview-ul de mai jos.

Dați click pe video pentru mai multe imagini:

Evident că nu avea cum să se termine bine, așa că internetul l-a transformat deja în memă:

Sau asta:

Theresa May

Și Theresa May a fost la dezbateri și probabil s-a uitat cu satisfacție cum parlamentarii britanici fac un fel de ”Roast-ul politic al lui Boris Johnson”. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt că s-a distrat acolo, e suficient să vă uitați la poza asta cu ea părăsind Parlamentul:

Dezbateri în Parlamentul Britanic

Au fost multe dezbateri în Parlamentul, multe dintre ele aprinse. Dacă vi se pare că englezii sunt politicoși și reci, atunci nu îi cunoașteți cu adevărat:

E de admirat pasiunea cu care atât parlamentarul laburist cât și Johnson își apără cauza și cât de inteligent (dpdv politic) e schimbul de replici dintre cei doi. Nimic din ce am văzut în Parlamentul României nu se compară din păcate.