Și totuși l-am fi vrut pe Florin Cîțu prim-ministru?

Ce a făcut PNL zilele trecute obligându-l pe Florin Cîțu să își renunțe la postul de ”prim-ministru propus” a fost o mare măgărie. Dar privind un pic înapoi la istoricul politic al lui Florin Cîțu nu pot să nu mă întreb:

oare e mai bine că nu va fi el prim-ministru?

Întrebarea nu e retorică. Am mai scris pe blog despre felul în care manipulează prin omisiune sau direct spunând lucruri fie false. Dar ce nu s-a prea spus zilele astea prin presă e că Florin Cîțu e autorul următorului citat (sursă):

Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum cum atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. vedem că aceşti bani au intrat îns ectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare.

Sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în românia, nu învăţământul, nu sănătatea. Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa. Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat.

În plină pandemie cumva mi se pare o idee proastă ca o persoană cu astfel de opinii să conducă țara.

În al doilea rând nu pot să nu mă întreb cum de nu a ieșit scandal mai mare după declarația următoare:

Florin Cîțu: Am acceptat amendamente ale USR care nu sunt în interesul cetățenilor

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a mărturisit ieri la audierea în Comisiile reunite că a acceptat amendamente la bugetul de stat de la USR care nu au fost în interesul cetățenilor. Pentru cine guvernează PNL și USR?

Publicată de Andrei Pop pe Marţi, 18 februarie 2020

Adică au fost acceptate amendamente care nu sunt în folosul populației. De ce sunt trimiși politicienii în Parlament totuși? Pentru propriile interese? Nu înțeleg cum de nu l-a tocat nimeni mărunt pe domnul Cîțu pentru această declarație.

Nu știu de voi, dar mie nu îmi pare rău că nu a devenit prim-ministru în perioada asta.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
3 months ago

Cel mai bun amendament: amendamentul 2!
Imediat ce a fost reinstalat ca ministru de finanțe a ieșit cu declarații că are nevoie de ajutor financiar de 1% din pib, vreo 20 miliarde de euro. Se întrevede oare un nou acord fmi?
Nu sunt adeptul teoriei conspirației dar mă întreb dacă nu cumva pandemia este luată drept scuza pentru niste ajustări economice poate și pentru o „reforma” a pensiilor.
Că o mica divagatie, lipsesc date despre covid 19 din taberele de refugiați din Turcia. La gradul de inghesuiala și de imunodepresie de acolo m-aș fi așteptat la ravagii în timp scurt. Dar că și în italia virusului asta se pare că nu îi plac imigranți

anonim
3 months ago
Reply to  Daniel

O catastrofa umanitară nu poate trece neobservata.
Despre Citu și Orban și iohannis rămână cum am zis ieri: niste lași. Așa îi va percepe poporul indiferent ce vor face. Cum geoana tot prostănac a rămas.
În general oamenii pretind de la politicieni, mai ales în situații de criză, atitudini clare și consecvente: vezi la Churchill daca nu și la Boris Johnson. Că poate nu ești de acord cu ei e una dar oamenii nu una au zis și alta au fumat.
La noi până și Dragnea părea mai decis decât Citu. Să nu zic de Cătălin Rădulescu – mitralieră. Până la urmă în istorie intra oamenii hotărâți nu cârpele

anonim
3 months ago
Reply to  Daniel

Inca o cârpă certificata
https://m.zf.ro/zf-24/ministrul-sanatatii-victor-costache-si-a-dat-demisia-19020949

E un gest de lașitate nu de onoare. Fiind situație de urgență ar trebui dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii transmiterii bolilor”. Sau tribunal militar.

Nu, glumesc, ar trebui ridicata starea de urgență și fiecare se descurca cum poate!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x