Situatia in Turcia

Urmaresc de ceva vreme situatia din Orientul Apropiat si lucrurile nu par a merge in directia buna. Pentru cei interesati de subiect recomand cu caldura sa il urmareasca pe Radu Ghelmez pe facebook.

Tipul, desi nu lucreaza la MAE sau prin alte servicii de genul are o capacitate foarte buna de a strange informatii si de a le prezenta fluid. Uneori postarile sale pot ajunge la dimensiunea unui articol de ziar, dar credeti-ma ca merita citit.

Mai sus o postare despre situatia din Turcia, la cateva luni dupa lovitura de stat esuata. In cazul in care sunteti prea lenesi pentru a citi intreaga postare, lucrurile stau cam asa:

  • Cam toti jurnalistii de opozite au fost arestati, de multe ori pentru chestii absolut stupide.
  • Administratia publica a Turciei a fost epurata, fiind eliminati aproape in totalitate toti cei care nu erau in linie cu AKP (partidul lui Erdogan).
  • In jur de 100.000 de oameni au fost pana acum vizati de aceste masuri, multi dintre ei ajungand in inchisori.
  • Minoritatea kurda din Nord-Estul Turciei este frecvent vizata de atacuri, fiind incendiate cladiri, liderii sunt bagati in inchisori, unde dispar complet.
  • Twitter, Facebook, Wattsapp sau Youtube sunt frecvent blocate pentru a nu permite organizarea unor proteste impotriva lui Erdogan.

Daniel

De 7 ani lucrez în consultanță, din care ultima jumătate de an petrecută la o firmă din UK. Pasionat de economie și artă grafică. Cola mă ține treaz, ceaiul mă ține sănătos, dar vinul mă ține optimist.
Scriu despre economie, taxe, tehnologie și alte lucruri la care mă pricep.

Latest posts by Daniel (see all)

About the Author

Daniel
De 7 ani lucrez în consultanță, din care ultima jumătate de an petrecută la o firmă din UK. Pasionat de economie și artă grafică. Cola mă ține treaz, ceaiul mă ține sănătos, dar vinul mă ține optimist. Scriu despre economie, taxe, tehnologie și alte lucruri la care mă pricep.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*