Una scurtă despre jocurile de Bingo

Aparent firma aflată în spatele jocului de bingo difuzat de Antena 1 nu vrea sau nu poate să plătească banii câștigați de participanți. Nimic nou în chestia asta, țara e plină de țepari.

Vreau doar să remarc două lucruri:

Antena 1 nu își asumă nici un fel de răspundere pentru ce fac băieții ăia

Din punct de vedere juridic e normal să nu vrei să îți asumi mizeriile pe care le fac partenerii tăi. Sunt convins că în contractul dintre părți scrie foarte clar că Antena 1 / Grupul Intact nu e responsabil pentru acțiunile partenerului bla bla bla.

Odată cu apariția în emisiunea TV firma de bingo a beneficiat de un transfer mare de credibilitate venind de la Antena 1. Logica telespectatorilor e simplă, dacă nu ar fi fost ok, nu ar fi apărut la Antena 1. Pe de altă parte și Antena 1 a beneficiat de pe urma parteneriatului, difuzând o emisiune cu premii fără să dea ea premiile efectiv. Deci costuri reduse și câștig probabil măricel. Dar cu ocazia asta s-a expus la orice fel de transfer de credibilitate venind de la partener (bun sau rău). Publicul va crede deci că Antena 1 e cea care a dat țeapă oamenilor, nu Gigel Bingo SRL.

Ce e uimitor pentru mine e însă faptul că oamenii de la Antena 1 nu par să fi făcut verificări de nici un fel în legătură cu partenerii lor. S-au expus fără să se asigure că partenerul lor e solvabil din punct de vedere financiar.

Ciclul economic și bingo

Nu am nici un fel de informație concretă în privința asta, doar observații personale, dar mie mi se pare că emisiunile de bingo apar la TV atunci când economia merge prost.

Emisiunile de bingo aveau audiență mare la finalul anilor 90, început de 2000 atunci când nu o duceam prea bine. Prin 2004 – 2008 au dispărut aproape complet de la TV. Apoi au reapărut de prin 2009 încoace. Cum s-a îmbunătățit situația economică a românilor cum emisiunile de bingo încep iar să dispară din grilă și firmele au probleme.


Ținem legătura pe mail?

Dacă ți-a plăcut articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


 

Spune-le si altora

2 Comments on "Una scurtă despre jocurile de Bingo"

  1. „[…] dar mie mi se pare că emisiunile de bingo apar la TV atunci când economia merge prost.” – nu numai tie ti se pare, si nu e vorba numai de bingo. Daca dai o raita prin cartierele mai sarace ale Bucurestiului (cam… toate.. de fapt) o sa vezi cum au rasarit case de pariuri sau jocuri de noroc, iar langa toate astea, plasate strategic, case de amanet. Am locuit in Berceni intre 2007 si 2011, iar in astia patru ani s-au deschis pe Bd. Obregia doua cazinouri si o casa de pariuri (si doua farmacii).

    • Adevarat, se pare ca apetitul oamenilor pentru jocuri de noroc creste odata cu saracia. Nu degeaba avem pacanelele intrate in folclor 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*