Una scurtă: Candidatul independent

MOSCOW — Voters in Moscow go to the polls in a local election on Sunday, but when they examine their ballot papers, they won’t find a single candidate running on the ticket of President Vladimir Putin’s United Russia party.

Instead, more observant voters will discover United Russia members posing as “independent candidates” in an apparent bid to distance themselves from Putin’s increasingly unpopular party.

Sursă: Politico

Acum vă rog să vă aduceți aminte de Sorin Oprescu, independent la Capitală, Mugur Isărescu independent la Președenție în 2000, Diaconu la Președenție azi și așa mai departe.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Postolachi Dumitru
Postolachi Dumitru
2 years ago

Diaconu nu-i independent… are în spate fundația OM 🙂 Sau cel puțin așa apare pe corturile pentru strângerea semnăturilor.

anonim
anonim
2 years ago

“alegeri”in Rusia…
Cine crede că Putin va fi dat jos prin alegeri să citească (sau recitească) câteva romane clasice rusești: război și pace, frații karamazov macar. Democrația și alegerile nu fac parte din codul genetic rusesc.
Întrebarea e daca puțin de va retrage de buna voie sau va fi îndepărtat printr-o lovitură de palat.

anonim
anonim
2 years ago
Reply to  anonim

@daniel
Nu cunosc vreun exemplu în istoria Rusiei de conducător venit la putere prin alegeri democratice ci numai prin lovituri sau intrigi, eventual confirmat prin “alegeri” ulterior.

anonim
anonim
2 years ago
Reply to  anonim

@daniel
Leemite-mi sa nu fiu de acord.
Eltsin a venit la putere prin puci și a fost ulterior confirmat prin alegeri
Putin a fost numit de Eltsin drept succesoral și ulterior validat prin alegeri.
Nu cunosc nicio tranziție putere/opoziție prin alegeri în istoria Rusiei
PS referitor la articolul de ieri cică ar fi fosr retrasa candidatura rovanei plumb

Rilache
Rilache
2 years ago
Reply to  anonim

Când afirm asta, nu o fac 100% încrezător, din moment ce nu sunt Nostradamus și nici Mafalda. Cred că Putin își va cimenta rolul în istoria lor prin devenirea primului power-broker care nu va mai permite urgențe sau puciuri și vor trece direct la tranziție. Adevărat, mulți vor întreba legitim „Care tranziție?” dacă el va face parte din meta-puterea care va filtra & asigura power-brokingul? Răspunsul meu (repet, nu sunt 100% sigur că se va întâmpla asta): A avut la dispoziție 24 (sau 25) de ani de consolidare a mecanismelor puterii & aparatului etatist. Tovarășii lui din serviciile de securitate (siloviki), împreună cu nomenclatura veche/nouă la nivelurile mijlocii (ceea ce noi numim „baroni locali” dar nu știu echivalentul lor) și formarea ‘Gărzilor naționale’ dă impresia că, gata, nu se mai permit puciuri, nu se vor permite alți Elțâni cocoțați pe tancuri, nu se vor mai permite partide avangardiste. Candidații care… Read more »