România a avut un fel de Glovo sau Uber Eats din perioada comunistă

Mihai Burcea a postat pe pagina lui de Facebook o chestie care m-a surprins:

Reclama se pare că provine din revista Flacăra”, numărul din 5 august 1967. În perioada respectivă nu se raționaliza mâncarea și, din comentariul care însoțea postarea, înțeleg că abia prin anii 80 nu prea mai răspundea nimeni la numerele de telefon de mai sus.

Ba, se pare că era și un fel de Black Friday la un moment dat.

Poate unii dintre voi le-ați trăit, poate alții acum aflați de ele, la fel ca mine. Cert e că ar trebui să înțelegem că tehnologia evoluează, dar necesitățile umane sunt aceleași. Ba chiar și ideile de a face business par să nu se fi schimbat foarte mult.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
3 months ago

Pe la sfarsitul anilor 1980 daca sunai la casa de comenzi erai „suspect” si intrai in atentia organelor. Cam ca acum daca nu porti masca. Tot asa vigneta zyklon bucuresti imi aminteste de circulatia alternativa mumar „cu sot”/ „fara sot” duminica si de benzina rationalizata (si greu de gasit). Si te asigur ca la fel de multa poluare in bucuresti, principalele surse de praf fiind, ca si acum, constructiile: blocuri, casa poporului, metroul (la magistrala 3 s-a sapat la suprafata apoi s-a acoperit). De ce sunt batranii de azi nostalgici dupa acea perioada desi e clar ca nu o duceau mai bine? Sumplu: erau tineri, cu viata in fata. Bunicii mei in ani 1980 isi aminteau cu regret atat de anii 1930 cat si, paradoxal, de anii razboiului desi amandoi au fost pe front si raniti. Dar traiau cu sleranta ca se va termina si vor reveni la „viata normala”.… Read more »

Phaff
3 months ago
Reply to  anonim

Sumplu: erau tineri, cu viata in fata.

Care viata, unde, sub comunism? Cand aud asta, parca zici de beizadelele nomenclaturii si Securitatii.

anonim
3 months ago
Reply to  Phaff

@phaff
„Viata in fata” se refera la timp. Speranta ca va veni o zi in care vei trai „normal”, fara sa iti fie teama ca te ridica securitatea in toiul noptii.
La batranete tinzi sa uiti lucrurile rele din tinerete. Am zis mai sus cum bunicii mei regretau perioada razboiului desi ambii au fost raniti pe front, unul din ei cand a murit dupa zeci de ani inca mai avea schije in corp.
Din pacate asa functioneaza mintea omului. Bineinteles ca viata in comunism era foarte grea. Pentru cine nu a trait atunci cele 2 luni de stare de urgenta sunt o vaga idee.

anonim
2 months ago
Reply to  Daniel

@daniel:
juridic e complicat, nu e neaparat “fair”, procese, chestii, interpretari.
economic: se duc singuri de rapa (vezi uber eats in romania, inchid singuri pe 3 iunie).
ce mi se pare insa mie cel mai deranjant la aceste “platforme/site-uri” este reclama/propaganda hipstereasca gen: “serviciu revolutionar”/”sharing economy” /”viitorul livrarilor”/ “pentru comunitate” si alte lozinci.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x