Rasismul nu e pentru toți în SUA: Sarah Jeong

Sunt genul de om care crede că rasismul nu trebuie tolerat înr-o societate care se dorește modernă. Rasismul după mine însă nu înseamnă să te iei de negrii ci să discriminezi pe bază de culoare a pielii, indiferent de direcție. O regulă de bun simț aș zice.

Ei bine New York Times nu e de acord cu mine și consideră că nu e rasism dacă ataci oameni albi.

Pentru cei care nu știu New York Times a dat afară în Februarie 2018 pe Quinn Norton, jurnalistă la ei (la doar 6 ore după ce o angajase) din cauza unor postări de tweeter în care a folosit cuvântul ”nigger” și a zis că e prietenă cu neo-naziști. (via Slate)

@EatingMyPeaz at this point, as far as I’m concerned no one is a terrorist, in exactly the same way no human being is a nigger.

Postarea de mai sus nu era a ei ci a dat un retweet aparent (adica e share la ce a zis altcineva). A fost dată afară ceea ce e în linie cu regula de mai sus, deși nu sunt foarte sigur ce a vrut să spună în acea frază.

Ei bine, tot New York Times a angajat o altă jurnalistă recent, femeie de origine asiatică. Fox News (echivalentul Antena 3 din SUA) a scormonit prin tweeturile ei și a găsit niște chestii nasoale (screenshoturi via Fox News):

Scuza ei pentru remarcile de mai sus e următoarea:

“I engaged in what I thought of at the time as counter-trolling. While it was intended as satire, I deeply regret that I mimicked the language of my harassers. These comments were not aimed at a general audience, because general audiences do not engage in harassment campaigns. I can understand how hurtful these posts are out of context, and would not do it again,” Jeong wrote.

În momentul în care impui niște reguli le aplici pentru toată lumea. New York Times le-a aplicat când rasismul a fost îndreptat într-o direcție, dar nu le-a mai aplicat când rasismul e îndreptat în altă direcție. Asta arată angajaților și colaboratorilor săi că e ok să fie rasiști cu condiția să fie în direcția albilor. Mai grav e că Jeong nu s-a dezis de acele comentarii ci a considerat că erau justificate în contextul în care ea fusese atacată de alții deși comentariile de mai sus nu sunt replică la ceva ci comentarii distincte.

Și uite așa vor începe acum să țipe conservatorii în SUA și apoi toți idioții utili, pseudoconservatorii și anti-occidentalii din România despre cruciada împotriva omului alb. Cât despre New York Times prin rahatul pe care tocmai l-a făcut îi va fi considerabil mai greu să acuze pe alții de rasism în condițiile în care ține rasiști dovediți la locul de muncă.


Ținem legătura pe mail?

Dacă îți place articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x