Politica e despre emoție: Angela Merkel

Nu știu dacă ați auzit, dar în momentul acesta au loc alegeri pentru a desemna ”succesorul” Angelei Merkel. Am pus cuvântul între ghilimele pentru că nu e chiar succesor, dar așa prezintă alegerile presa.

Angela Merkel are o carieră politică impresionantă și probabil se vor scrie multe cărți despre viața ei. Vream să vă arăt însă unul din motivele pentru care Merkel a rezistat atât de mult: emoția.

Clipul de mai jos e din decembrie 2020 când a început să se pună problema unor restricții mai dure în Germania.

Apoi comparați cu mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis:

Ce are Merkel și nu are Iohannis? Emoție! Discursul Angelei Merkel are sens, e natural și face apel la emoție. Discursul lui Iohannis pare recitat de vocea de la Google Translate. Și să îmi fie cu iertare, dar Merkel chiar e născută și crescută în spiritul german.

Mi-ar plăcea să văd mai multă emoție în discursurile politicienilor români, nu doar limbaj de lemn. Cât despre Merkel, cine îi va lua locul va sta în umbra ei.

Poza din cover: kremlin.ru, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malcolm
Malcolm
3 months ago

Nu cred absolut deloc ca in momentul in care te gandesti la Angela Merkel, emotia e primul lucru care iti vine in minte. Ba din contra. Mi s-a parut mereu o personalitate foarte dura, foarte calculata, un monolit uman, dispusa sa treaca peste orice argument moral pt a ajunge la rezultatul dorit. Sunt multe exemple in sensul asta. Sa nu uitam ca ascensiunea ei politica a inceput cu momentul in care l-a aruncat pe Kohl sub autobuz, desi acesta fusese mentorul ei. Daca e sa facem o paralela, Trump a fost bestelit in toate felurile pt declaratiile lui la adresa lui McCain cu care insa, spre deosebire de Merkel, nu avea nicio relatie personala. Inclusiv intelegerea asta fortata chiar de Germania pe ultima suta de metri cu China mi se pare dezgustatoare. In acelasi an in care China practic a distrus lumea asa cum o stiam noi, Merkel nu a… Read more »

Last edited 3 months ago by Malcolm
anonim
anonim
3 months ago

Doamna de teflon.
Emotie? Poate. Dar deloc naturalete. Nici kwi nu exceleaza la naturalete desi are momente interesante cand da cu paltonul in masina (https://www.hotnews.ro/stiri-esential-19340570-mic-incident-protocol-aterizarea-presedintelui-klaus-iohannis-aterizarea-paris.htm).
Dar astia chiar sunt ok. Daca te uiti la institutiile europene o si pe doamna von der leyen care trezeste mila si revolta in acelasi timp nicidecum emotie.
Cat despre “emotii” (2000) sa lasam parazitii sa ne explice ca “decat sa ma duc dintr-o viroza mai bine mor de supradoza”. https://m.youtube.com/watch?v=MNJCRrj7M84

anonim
anonim
3 months ago
Reply to  Daniel

Atunci despre Trump?

Uite și un exemplu clasic:https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Je_vous_ai_compris
Plus antichitatea greco-romane (exemplu cel mai bun este Cezar, cel care a potolit revolta cu un discurs de un singur cuvânt)