Se pare că există și karma politică

Văzusem un tweet la cineva zilele trecute despre cum coronavirusul l-a prins pe Boris Johnson fix când era pe cale de a realiza planul lui măreț:

M-a izbit cât de bine se potrivește tweetul acela și cu situația din România.

Ludovic Orban

Ludovic Orban s-a agățat de putere cât de tare a putut. A băgat PNL la guvernare deși era clar încă de anul trecut că partidul nu are cum să nu piardă procente bune înainte de alegerile locale și parlamentare. Dar cu toate astea Orban și-a dorit să fie prim-ministru, chiar dacă doar pentru câteva luni.

Apoi când a văzut că Florin Cîțu are șanse reale de a deveni prim-ministru a pus presiune pe acesta să renunțe la nominalizare.

Karma în schimb a vrut să îi joace feste astfel că dl. Orban e acum prim-ministru în carantina, mulțumită unui coleg de partid care a crezut probabil că virusul Covid19 e o banală răceală. Nu doar că e în carantină, dar dl. Orban guvernează peste o țară închisă și din punct de vedere al măsurilor pe care le poate lua e cam legat la mâini.

Orice gafă sau o potențială creștere a numărului de cazuri va fi decontată și pusă în cârca lui de către public.

Keynesistul Florin Cîțu

Și în cazul lui Florin Cîțu karma a făcut ce știe mai bine: dl. Cîțu a manifestat mai tot timpul tendințe libertariene. Ba chiar ne anunța că sănătatea nu e atât de importantă cât e mediul de afaceri.

Ei bine, dl. Cîțu va trebui cât de curând să ia niște măsuri care vin din manualul de economie de anul 1 de la ASE și pe care dânsul le urăște cu religiozitate: intervenția statului în economie. Un libertarian trebuie să ia acum măsuri keynesiste. Mă rog, e România plină de libertarieni care lucrează la stat, dar nu cred că îi va pica bine.

Răzbunarea lui Liviu Dragnea

Multă lume l-a vrut pe Liviu Dragnea între 4 pereți. Ei bine…acum stăm cu toții între 4 pereți. Diferența e că atunci când va ieși el îl vor aștepta niște milioane de euro, case, mașini, vile etc (mă rog proprietar e Dragnea jr.). Când vom ieși noi vom fi probabil mult mai săraci decât eram când am intrat.

Dacă nici asta nu e karma…

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
6 months ago

Și câteva întrebări economico-filosofice: Oare ce sfaturi ar fi dat Milton Friedman în legătură cu epidemia? Lăsați mână nevăzută a virusului să pună lucrurile in ordine! Nu-i așa că în câteva săptămâni toți am devenit asistați social? Nu-i așa că fostul șef de la comitetul de stat al planificării, domnul Nicolae vacaroiu, ar fi fost cel mai indicat prin ministru acum? Plan Marshall? Plan Pons, Ryder report mai degrabă. Nu-i așa că în câteva săptămâni 30-50 de ani de economie mai mult sau mai puțin liberala s-au dus pe apa sâmbetei? Criza lovește cel mai mult micul întreprinzător. Părerea mea sinceră e că pandemia este doar pretextul pentru reset economic. Făcând o comparație medicala economia mondială era plină de bule (inclusiv Tesla e o mare bulă) precum un pacient cu 20 de medicamente. Acum brusc s-au scos medicamentele. Oare cum va evolua pacientul? Am vreo 5 cunoscuți care și-au pierdut… Read more »

anonim
6 months ago
Reply to  Daniel

Deja am trecut de primele două etape.
Krugman… Nefiind economist nu am citit decât puțin despre el și ideile lui și nu pot sa zic că sunt fan
Keynes: idolul lui valcov/Dragnea?
Nici cu milton Friedman nu prea mă împac.
Ce ne rezerva viitorul? Hiperinflație? Posibil și chiar probabil.
Deocamdată însă tot ce observ este o repliere a economiilor spre modelul Rusiei lui Putin. Practic putin a câștigat. În momentul ăsta în Europa nu mai exista piața liberă funcțională.
Virusul? Nu cred că asta e pericolul. Deja sistemul sanitar se pare că e suprasaturatbin Italia. Adică nu s-a reușit aplatizarea curbei. Doar s-a oprit economia.
Urmează restul Europei.

Ninel
6 months ago
Reply to  Daniel

Degeaba semnaleaza unul, altul printre care si tu, Daniel, ca e nefireasca aceasta decapitalizare a afacerilor dupa doar 2 saptamani mai rele, ti se arunca in treacat eticheta de comunist, stangist sau, si mai rau, PSD-ist si lumea merge mai departe, mintindu-se ca asta inseamna progresul si liberalismul.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x