Nu am nimic cu ei, dar…O discuție despre normalitate

Sâmbătă a fost Pride Parade la mine în oraș. E una din cele mai mari parade Pride din Europa și din lume. Am fost în 2017 și am reușit să ajung și în 2019. Ediția din 2018 m-a prins în România.

Am fost niște poze foarte faine la paradă. Pentru un fotograf amator o paradă Pride e aur curat: culoare, oameni zâmbitori, costume.

Vorbind cu diverse persoane despre persoane am început să mă enervez însă.

Nu am nimic cu ei, dar…

Ori de câte ori vorbesc cu un român despre parada Pride reacția e cam aceeași:

  1. ”Te-ai dus la așa ceva?”
  2. ”Eu n-am nimic cu ei, dar să nu îi văd…știi tu, pe stradă”.

Și vă spun sincer că am obosit să tot aud asta. Sunt sătul să aud de cum ei ”nu au nimic cu ei, dar…”. Și știți de ce? Pentru că normalitatea românilor e sinistră. O țară care se vrea ”normală” și care se uită de sus la  minoritățile sexuale ar trebui să fie culmea civilizației. O fi România culmea civilizației? Cu siguranță nu e.

Încearcă România măcar să fie civilizată? Nope! Nici măcar nu se străduie.

Pentru că în ciuda retoricii România e una din cele mai înapoiate țări din Europa. Și ca să nu recunoaștem asta inventăm scuze și explicații. De exemplu: Înapoierea noastră nu e înapoiere ci e ”normalitate”. Dar în ultimele luni s-a văzut destul de clar cât de ”normală” e România.

Viol

Când vine vorba de ”normalitate”, ea poate părea uneori sinistră (via Adevărul):

Violul poate fi justificat dacă victima este sub influenţa alcoolului sau a drogurilor – 30% dintre români au răspuns afirmativ

Violul poate fi justificat dacă victima acceptă să însoţească agresorul acasă – 26 % dintre români au răspuns afirmativ

Violul poate fi justificat dacă victima poartă haine provocatoare, sumare, sexy – 25% dintre români au răspuns afirmativ

Violul poate fi justificat dacă victima nu refuză în mod clar sau dacă nu se împotriveşte fizic – 22% dintre români au răspuns afirmativ

Bătăi

Când vine vorba de bătaie, Românii iarăși nu se dezic (Eurostat):

In Greece, 93% of respondents say that violence against women is unacceptable and should always be punishable by law, followed by respondents in Spain (91%), Cyprus (89%), Lithuania (89%) and Sweden (89%). However, only 66% of people in Latvia think that violence against women is unacceptable and should always be punishable by law, followed by 67% in Finland and 68% in Romania.

Noi, Letonia și Finlanda în coada clasamentului la capitolul: ”e inacceptabilă violența împotriva femeilor?”. Poate nu la fel de grav, dar în aceeași notă:

At country level, the vast majority of people believe that family and friends have a responsibility to help women in this regard, with near-unanimity on this in Greece (99%) and several other Member States. Romania is the only country where less than nine out of ten people (89%) believe that family and friends have a duty to help the victims of this sort of violence.

Trafic de persoane

România e unul dintre exportatorii de femei, copii și chiar bărbați folosiți de rețelele de prostituție mondiale. Și nu o zic eu o zice U.S. Department of State:

Romania is a source, transit, and destination country for men, women, and children subjected to trafficking in persons, specifically conditions of forced labor and women and children in forced prostitution.

Women and children from Romania are victims of forced prostitution in Italy, Spain, the Netherlands, the United Kingdom, Greece, Germany, Cyprus, Austria, and France. Romanian men, women, and children are trafficked within the country for commercial sexual exploitation and forced labor, including forced begging and petty theft.

Cât despre guvernul României aflăm că:

The Government of Romania does not fully comply with the minimum standards for the elimination of trafficking;

Vreți să vedeți prin ce trec oamenii aceștia? Citiți povestea lor așa cum a fost ea documentată de BBC. Detaliile sunt înfiorătoare, iar cei de la BBC într-o mostră de jurnalism adevărat au vorbit inclusiv cu unul din oamenii care se ocupa de prins fete naive, prin metoda ”loverboy”.

Copii

România are cea mai mare proporție de nașteri la adolescență din Europa! Cea mai mare! Cu 12,3% îi surclasăm pe Bulgari la mustață, dar reușim să fim la distanță uriașă de celelalte țări din clasament. Marea Britanie cea decadentă are un pic peste 5%.

 

O să spuneți că sunt copii născuți din dragoste, deci vârsta nu contează. Și că așa e normal, ca femeia să facă copii de tânără.

Fain și cu copiii aceia ce se întâmplă? Avem grijă de ei?

Eurostat spune foarte clar că atunci când vine vorba de cheltuieli pentru copiii noștri, România dă chix masiv, fiind în permanență printre ultimele din UE.

Și atunci care e normalitatea românească?

Mă macină întrebarea asta de ceva timp și recunosc că nu am răspuns pentru ea. Ce e normal într-o societate în care victimele violului sunt forțate să se căsătorească cu violatorul la presiunea familiei? Ce normalitate e aia când violatorul se întoarce să locuiască în casă cu victima minoră de 10 ani?

”Sunt cazuri izolate” îmi veți spune. Nu, nu sunt deloc izolate, sunt chiar frecvente. 12 judecători au considerat că fetele minore care nu spun familiei că au fost violate, de fapt, au consimțit.

România are o problemă uriașă în ceea ce privește sexul. Dar nu e vorba de sexul între persoane de același gen ci de sex între bărbați heterosexuali ”normali” și femei și copii.

”Normalitatea” României e o înapoiere urâtă care distruge vieți.

”Anormalitatea” de aici înseamnă să accepți pe cineva pentru că e om, nu pentru că gay, lesbiană sau mai știu eu ce.

”Anormalitatea” de aici produce parade colorate, sclipici și oameni care se îmbracă flamboiant, dar și dansează și zâmbesc din suflet.

”Normalitatea” României produce ură, frustrare și bărbați care abuzează minori și femei. Zău că puteți să vă luați ”normalitatea” și să v-o băgați în fund! Poate atunci o să simțiți și altceva decât ură.

Nu am nimic cu ei, dar…

Dar ce? Fraza ar trebui să sune așa:

”Nu am nimic cu ei”. Atât! Acolo ar trebui să se oprească. O țară incapabilă să își protejeze femeile și copiii de abuzuri nu ar trebui să privească pe nimeni cu superioritate.

Cine sunt românii să se uite câș la un bărbat în fustă și colanți? Bărbatul ăla nu violează, nu bate și nu abuzează femei și copii.

Știți cine face asta în schimb? Bărbatul heterosexual român! Cel care consideră că hainele sexy sunt o scuză bună pentru viol, cel care vede în fete minore obiecte sexuale, nu copii.

Îl știți pe pe travestitul ăla care a violat fete minore? Nu, pentru că așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România. Dar pe bărbații ăia heterosexuali care au violat fete minore și judecătorii le-au dat drumul?

Pentru o țară atât de înapoiată suntem ai dracului de stricți să nu se atingă două penisuri, dar ne facem că plouă când vine vorba de ce pățesc în fiecare zi femei și copii.

În încheiere

În încheiere pot să vă spun așa:

  1. Dacă aveți ceva împotriva LGBT puteți să vă duceți dracului înapoi în gaura din care ați ieșit.
  2. Locuiesc în cel mai LGBT friendly oraș al UK-ului de 2 ani și jumătate și încă sunt heterosexual (incredibil, știu!). Stați liniștiți, nu se ia!
  3. Pride Parade e unul din cele mai distractive evenimente la care am fost vreodată. Și drept dovadă am să vă las cu câteva poze de la parada din 2017 (mai am de lucrat la cele din 2019):

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x