Jeff Bezos de la Amazon e motivul pentru care lumea urăște capitalismul

Jeff Bezos, șef și patron la Amazon vorbind despre timpul dedicat muncii și timpul dedicat muncii:

If I am happy at home, I come into the office with tremendous energy,” said Bezos. „And if I am happy at work, I come home with tremendous energy. You never want to be that guy — and we all have a coworker who’s that person — who, as soon as they come into a meeting, they drain all the energy out of the room … You want to come into the office and give everyone a kick in their step

În tot acest timp oamenii care lucrează pentru Amazon nu reușesc să se descurce cu salariile mizere și condițiile groaznice de muncă. De exemplu:

Acum cred că vă imaginați ce viață de familie fericită au oamenii aceia și cât de optimiști se duc la muncă, nu? Și cu câtă energie vin ei la locul de muncă atunci când se gândesc că trebuie să facă pipi în sticlă și să sară iar peste prânz.

Oamenii nu urăsc capitalismul din cauza condițiilor de muncă ci din cauza ipocriziei unor oameni ca Bezos, oameni care iau micul dejun cu familia dimineața, oameni care vorbesc despre importanța unei relații echilibrate între muncă și familie, oameni care dau citate inspiraționale pe bandă rulantă, dar care nu își plătesc angajații / colaboratorii cu un salariu care să le permită să facă naveta, care nu vor să le dea angajaților pauze de pipi, oameni care angajează pensionari care trăiesc în rulote, oameni cărora nu le pasă că le mor angajații în depozite nesigure.

De asta Marx e popular din nou în Vest, de asta Donald Trump e președinte, de asta avem Brexit!

Fotografie: By DoD photo by Senior Master Sgt. Adrian Cadiz (Released) [Public domain or Public domain], via Wikimedia Commons


Ținem legătura pe mail?

Dacă îți place articolul te poți abona la newsletter-ul și vei primi mail, odată pe săptămână, cu ce articolele am scris. Fără spam! Fără mizerii!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]


 

Spune-le si altora

4 Comments on "Jeff Bezos de la Amazon e motivul pentru care lumea urăște capitalismul"

  1. Excelent zis. Sunt prea mulți îmbogățiți care dau lecții despre bunăstare în timp ce îngroapă bunăstarea propriilor angajați. La un moment dat bula asta va exploda urât

  2. Am o prietena in Italia care a lucrat pentru Amazon cateva saptamani (in jurul sarbatorilor de iarna). A fost aprox. OK, desi tragea ca nebuna. Mai nasol a fost la Leroy Merlin, de unde a plecat cu o frumusete de depresie, sa nu se plictiseasca. Unele companii efectiv isi bat joc de angajatii lor si pe bani de seminte. Partea buna e ca am convins-o sa treaca la freelancing si incepe sa ii mearga mustaria OK. Si e infinit mai linistita.

    • Sunt multi angajatori oribili indiferent ca vorbim de Romania, Italia, UK sau SUA. Acolo unde institutiile statului gen ITM isi fac treaba e ok, unde nu se ajunge la sclavie, dar cu contract de munca. Ce e deranjant e cand oamenii care au business uri care ofera conditii inumane de munca se apuca de dat lectii despre echilibrul munca-viata.
      Bafta prieteniei tale cu mustaria, niciodata nu strica mai mult vin in lumea asta 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*