Infografic – Piața muncii conform Eurostat

Daniel

De 7 ani lucrez în consultanță, din care ultima jumătate de an petrecută la o firmă din UK. Pasionat de economie și artă grafică. Cola mă ține treaz, ceaiul mă ține sănătos, dar vinul mă ține optimist.
Scriu despre economie, taxe, tehnologie și alte lucruri la care mă pricep.

Eurostat e serviciul statistic al Uniunii Europene un loc unde găsești o grămadă de informații despre toate statele membre ale UE. Partea și mai frumoasă e însă că oamenii încearcă să dea viață cifrelor prin intermediul unor reprezentări vizuale (info-graphics) simpatice.

Astăzi un grafic despre piața muncii din România. Aș remarca raportul disproporționat de mare între persoane active și cele inactive din interiorul grupei de vârstă care, teoretic, poate lucra.

Suntem oare o nație de oameni bătrâni sau toate acele pensionări anticipate din anii 90 atârnă greu asupra viitorului țării?

Mi-ar plăcea să văd ceva similar venind și de la Institutul Național de Statistică, dar mi-am dat seama că sunt șanse mai mari să găsesc ceva pe Eurostat despre România decât pe siteul nostru, așa că nu ar trebui să am pretenții de grafice interactive.

About the Author

Daniel
De 7 ani lucrez în consultanță, din care ultima jumătate de an petrecută la o firmă din UK. Pasionat de economie și artă grafică. Cola mă ține treaz, ceaiul mă ține sănătos, dar vinul mă ține optimist. Scriu despre economie, taxe, tehnologie și alte lucruri la care mă pricep.

Be the first to comment on "Infografic – Piața muncii conform Eurostat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*