S-a găsit țapul ispășitor pentru poluarea din București

Ministrul Mediului din partea PNL a descoperit sursa poluării din București: rromi arzând cabluri. Dacă nu e Firea de vină pentru poluare sunt rromii, orice numai să nu zică nimeni de firmele alea care ard gunoi pe la marginea Bucureștiului.

Informare privind arderile neautorizate din Sintești!

#RomâniiTrebuieSăStie:Pentru a 3 a zi consecutiv, la ceas de seară, după ora 20, Bucureștiul este sub asediul fumului dens și al mirosului sufocant de anvelope și mase plastice arse! Cu siguranță multă lume și-a imaginat că în vremuri de criză epidemiologică vigilența statului poate fi ușor înșelată și practicile multor locuitor din Sintești au fost reluate, în ciuda controalelor Gărzii de Mediu și Poliției desfășurate la începutul lunii martie.Având în vedere că ultimele controale s-au lăsat cu amenințări și integritatea fizică a inspectorilor de mediu și a forțelor de ordine a fost pusă în pericol, am discutat și în această seară cu Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru suportul Jandarmeriei și înaintarea plângerilor penale către organele de anchetă!Bucureștenii trebuie să știe că suntem permanent pe teren și facem toate eforturile pentru a destructura activitățile care generează poluare în capitală!

Publicată de Costel Alexe pe Vineri, 20 martie 2020

Cine arde și ce arde se știe de ceva timp, cu nume de firme. Și Garda de Mediu știe și îmi imaginez că și domnul ministru care a dat share la mizeria aia. Uite un exemplu cu explicații (sursă):

IRIDEX este un depozit de deșeuri. […] IRIDEX nu arde nimic, în afară de gaz (la propriu). […]

Gunoiul odată depozitat și tasat, se descompune și produce GAZ. Așa face el, în mod obișnuit. […]

Iridex folosește acea parte din gaz care conține suficient metan la producerea de energie electrică pentru uz propriu (la un moment-dat lua și premiu de la statul roman sub forma de certificate verzi pentru asta). Adică sunt efectiv puțuri săpate în acest deal care captează acest gaz care pe de o parte este folosit la producția de energie, pe de alta ESTE ARS la temperaturi foarte înalte care nu ar trebui să permită producerea de mirosuri și alte neplăceri. Ce altceva mai e în gazul ăla din plin? H2S. Hidrogen sulfurat sau acid sulfhidric. Care pute. […]

Cum ajunge el la noi în case fără să fie eliminat de instalația de desulfurare a instalației de prelucrare sau fără să fie ars? Păi fie prin evadare accidentala, fie prin eliberare intenționată – nu știm sigur și statul român de 5 ani de zile nu e în stare să zică. Cum dracu’ să zică, când la conducerea instituțiilor abilitate are numa speciali? da, H2S-ul are și efecte asupra sănătății, nu e doar împuțit.

Și încă unul (aceeiași sursă):

2. STERICYCLE – vărul din America. Undeva prin intervalul ăsta, de când s-a deschis depozitul IRIDEX și până azi, domnii de la Stericycle au ciocănit la usă și au intrat în afaceri cu dumnealor. Au achiziționat un incinerator tot de la IRIDEX (nu știu la ce utilizat anterior) și au închiriat spațiu (sub/concesionat? you get the point) undeva în coltul dealului monstruos de gunoi. Aici, pe o suprafață mult mai mica, incomparabilă practic, se ARDE (legal! – cel puțin conform măsurătorilor și documentelor proprii) tot ce înseamnă deșeu periculos din București.

Dar sigur, ministrul mediului dă vina pe rromi care ard 3 cabluri. Se știe că un oraș de suprafața Bucureștiului e poluat de cele 3 cabluri arse. Nu știu dacă e vorba de disonanță cognitivă la domnul ministru. Dar îmi vine greu să cred asta având în vedere că nu e vreun influencer aiurea de pe internet ci omul din guvern care ar trebui să se ocupe fix de probleme de mediu.

Repet: domnul Alexe de la PNL fix de asta e pus ministru acolo. Fix de asta are în subordine Gada de Mediu. Adică omul are și obligația legală și mijloacele necesare pentru a rezolva problema asta.

În schimb postează video-uri cu rromi arzând cabluri.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
3 months ago

Am mai avut discuția asta pe aici: poluarea generată de trafic nu este sursa cea mai importantă a poluării in București. Noroc cu coronavirusul că altfel înghițeam gălușca cu vigneta Zyklon București. Poate acum îmi dai dreptate totuși.
Mă rog, nu e o bucurie, taxa aia de va întoarce intr-o forma și mai nasoală.

Malcolm
3 months ago

Nu stau in Bucuresti, locuiesc in provincie intr-un cartier invecinat cu unul tiganesc. Asta vara, chipurile pt ca nu aveau unde sa arunce gunoaiele, topeau plasticul in curti si tin sa spun ca efectiv nu puteam sa respir cu geamul deschis, simteam cum ma inec. A trebuit ca aproape in fiecare seara sa inchid geamul la 40 de grade afara si sa ma cac pe mine de cald doar ca sa pot sa respir. Stiu ca nu iti place sa auzi de astea ca nu e foarte PC, dar e realitate, impaca-te cu ea. Acum nu spun neaparat ca in Bucuresti poluarea vine de la tigani, dar obiceiurile astea proaste exista si sigur nu ajuta nici viata de zi cu zi a oamenilor, nici planeta.

Malcolm
3 months ago
Reply to  Daniel

Eu am tinut sa spun aia doar pt ca mi s-a parut ca ai luat putin la pret de matineu chestiunea respectiva, ca si cum nu ar fi mare lucru. E clar ca asta cauta doar sa gaseasca un tap ispasitor lejer si nu de acolo vine poluarea in Bucuresti, aia e la mintea cocosului. Cat despre partea cu „sa aplice legea indiferent de entie”… se vede ca esti plecat de mult din tara. 🙂

anonim
3 months ago

Deci comunicatul gărzii de mediu e relevant
https://www.b1.ro/stiri/eveniment/garda-de-mediu-prezinta-principalele-surse-de-poluare-din-bucuresti-326873.html

Principalele surse de poluare cu pulberi sunt șantierele, care de altfel au fost “amendate” ce înseamnă o amenda de 15000 lei la o ” investiție de câteva milioane”?
Revine în discuție traficul dar atenție! Nu gazele de eșapament, nu dieslurile si euro 2 ci “resuspendarea” particulelor deja depuse. Pai si mașinile electrice “resuspenda” particulele deja depuse. Chiar și trotinetele electrice și chiar și bicicletele!

anonim
3 months ago
Reply to  Daniel

Șantierele alea erau în apropierea senzorilor „oficiali”.
Sunt zeci de șantiere lângă care nu se afla senzori oficiali.
Poluarea cu pulberi in centrul orașului este in cea mai mare parte datorita cimentului. O sa fac dimineață o poza cu ce am pe parbriz la mașină la 100 m de un șantier. Mai ales că toarnă beton noaptea iar gardă de mediu s-a făcut că nu vede.
Și când se va termina șantierul va fi un trafic suplimentar de vreo 2000 de mașini pe zi (studiul de trafic al investitorului).

anonim
3 months ago
Reply to  Daniel

Uite aici poza cu ce s-a strâns pe parbriz intr-o săptămână
https://imgur.com/a/j1aENvr
Inutil să spun că așa e și în casă la mine. Și probabil și în plămânii mei
Până să se deschidă șantierul nu era așa.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x