Gânduri de weekend 19 -1

Câteva chestii de weekend:

The Green Book

Viggo Mortensen, tipul care l-a jucat pe Aragorn în Stăpânul Inelelor face un rol fabulos în Green Book. Filmul e despre Tony, un american de origine italiană care face pe șoferul timp de două luni pentru Don Shirley, un pianist de culoare.

E un film clasic despre doi oameni diferiți, venind din medii diferite, care ajung să lege o prietenie.

Rolul jucat de Viggo Mortensen dă savoare filmului pentru că, dacă nu l-aș văzut în Stăpânul Inelelor aș fi putut jura că e italian la origini.

Povestea și regia sunt și ele foarte reușite. Filmul, deși abordează teme rasiale, nu o face prin intermediul clișeelor cu care ne-am obișnuit în ultimii ani ci prin imagini și gesturi mai subtile, dar și mai puternice.

Filmul a fost nominalizat la Oscar de 5 ori pentru:

  • Cel mai bun film
  • Cel mai bun actor într-un rol principal (Viggo pentru personajul Tony)
  • Cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali pentru personajul Don Shirley)
  • Original screenplay
  • Best editing

Recomand cu căldură!

 

Alexandria Ocasio Cortez

Unul din cei mai populari politicieni din SUA în momentul de față e Alexandria Ocasio Cortez, proaspăt aleasă în 2019 ca reprezentantă a New Yorkului în Congresul American (Bronx și o parte din Queens).

E un politician de urmărit pentru că:

  • susține majoritatea temelor cu care se identifică publicul american tânăr (drepturi LGBT, protecția mediului, problemele cu împrumuturile pentru universitate etc.)
  • A fost activistă înainte de a merge în Congres deci ar trebui să știe problemele de la firul ierbii. Ar trebui să fie o gură de aer pentru Partidul Democrat acuzat des de elitism. Hillary Clinton a părut de exemplu deconectată de la problemele oamenilor simpli.
  • Se poate erija în rolul de femeie politician puternică, dar și pe placul alegătorilor.
  • Înțelege cum funcționează media și știe cum să facă să ajungă virală:

Cu siguranță e un politician de urmărit pe scena din SUA. Ar fi de asemenea recomandabil pentru politicienii noștri din USR și PLUS (bărbați sau femei) să ia notițe de la ea.

Dezbateri în pielea goală

O economistă din UK l-a provocat pe un politician susținător al Brexitului la o dezbatere în pielea goală:

De ce? De ce nu! Mi s-a părut foarte mișto reacția prezentatorului, care nu o dă în trivialități sau miștouri ci pune întrebări la obiect.

Și dacă sunteți curioși cum arată tipa dezbracată, ei bine aveți noroc, ea are o întreagă campanie de protest împotriva Brexit nud (știți voi, nu dați click dacă nu vă place nuditatea sau aveți sub 18 ani).

În afară de atenție asupra corpului ei, nu îmi e clar ce altceva obține. În privința asta sunt cam de acord cu tipul de la BBC.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rilache
Rilache
2 years ago

Dacă n-au ordin de zi pe unitate, nu contează altceva pt USR și PLUS. Până la urmă, epoleții nu se răstoarnă departe de cizme. 😛

Când poți, uită-te și tu pe diagonală pe site-urile ăstea de angajări, din orice județ, și trage conluziile care-s problemele grave.

Max
Max
2 years ago

Pe de-o parte spui de USR+ ca sunt varza si au de invatat meserie si pe de alta parte o admiri pe Ocasio Cortez care spune prostii cel putin la fel de mari, daca nu mai mari. Strange