Cei fără de păcat descoperă nuanțele

De când PNL e la guvernare influencerii au descoperit o chestie uluitoare numită ”nuanțe”. Adică lumea nu e doar alb și negru, există și idei și spații între extreme.

Ba mai mult, există și legi care trebuie respectate, politicienii nu pot face toate cretinitățile pe care le promit!

Off…de le-ar fi spus cineva acestor influenceri de nuanțe, de le-ar fi atras cineva atenția de legile alea care trebuie respectate! De aia e grea viața de influencer:

Sursa e pagina de Facebook a domnului Mîndruță

Acum, între noi fie vorba, au fost destule voci care au spus că există o decizie CEDO care trebui respectată. Că acest recurs compensatoriu nu face altceva decât să scoată niște oameni un pic mai devreme. E suficient să urmăriți de exemplu postările Dianei Oncioiu de-a lungul timpului. Ori de câte ori vreun politician scria despre recursul compensatoriu ea comenta acolo și le atrăgea atenția referitor la cum stau lucrurile în realitate.

Dacă ei omoară, violează sau fură nu e ca urmare a recursului compensatoriu ci a propriilor lor acțiuni sau a sistemului de reeducare în penitenciar prost. Acele evenimente ar fi avut loc oricum, dar nu atunci ci câteva luni mai târziu.

Nu mă erijez în expert în legislație penală, dar până și un amator ca mine a înțeles treburile astea. Dl. Mîndruță, om de presă, nu le-a prins.

Și totuși cumva domnul Mîndruță încă e relevant, în ciuda faptului că a fost numit ”cavaler de Cornu” de Adrian Năstase, în una din cele mai jenante momente pentru presa românească, surprinse de camera de filmat:

 

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ciprian
Ciprian
1 year ago

Problema este in aceasta fraza din lege: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/191305 “(2) În sensul prezentului articol, se consideră condiții necorespunzătoare cazarea unei persoane în oricare centru de detenție din România care a avut lipsuri la condițiile impuse de standardele europene.” Adica, chiar daca nu ai stat in conditii improprii dar ai fost cazat intr-un centru de detentie din Romania care a avut lipsuri esti eligibil, adica au fost toti eligibil… nu conteaza ca unii au stat in celule VIP sau nu. Nu cred ca exista un centru de detentie in romania care indeplineste standardele europene. Da as prefera sa platim amenzi decat sa fie eliberati inainte de termen peste noapte mii de condamnati. De la Diana citire “Știați că CEDO s-a adresat României încă din 2012 în legătură cu problemele din penitenciare – supraaglomerare, condiții de igienă precare, hrană necorespunzătoare.” ce bine ca au astepta pana in ultima clipa cand au zis “fuck… Read more »

Ciprian
Ciprian
1 year ago

Pai evident ca trebuia sa bage bani in puscarii nu sa ii elibereze.
A zis cineva ca nu e ok sa modernizezi puscariile? Asta era ideea sa gaseasca din 2012 o solutie sa nu ajunga sa ii elibereze.
Tocmai ce iti ziceam ca din 2012 cei de la guvernare nu au facut nimic ai nevoie sa iti aduc aminte cine erau?

Nu s-a facut scandal cu cartile scrise?
Dar legea de ce au modificat-o astfel incat oricate scrii sa nu conteze mai mult de 20 de zile la scaderea pedepsei.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/150699
“f) în cazul elaborării de lucrări științifice publicate sau invenții brevetate, se consideră 20 de zile executate, indiferent de numărul lucrărilor științifice sau al invențiilor realizate, pentru întreaga durată a executării pedepsei, inclusiv în cazul pedepselor contopite.”

Vezi ca o dai in balarii.