Cum ne-a făcut Guvernul PSD pe toți mai săraci – un exemplu

Sunt mulți oameni care se țin departe de politică pentru că spun că oricum nu îi afectează. Cine a trecut prin criză ca adult știe că asta e o mare minciună și își amintește cum ne povesteau politicienii de atunci că la noi nu vine criza.

Ei bine cei mai tineri nu au astfel de aduceri aminte, dar haideți să vă dau un exemplu concret:

Un pic de context: cotizez la un fond de investiții privat. De ce? Pentru că nu am încredere în pensia oferită de statul român și pentru că Pilonul II ar putea să dispară.

Nu am să intru în detalii tehnice, dar vedeți randamentul fondului în ultima lună? E -5,12%, cu minus în față! Ce s-a întâmplat oare în ultima lună de a dus randamentul unui fond românesc în cap? Să fie oare de vină căderea masivă a Bursei de Valori București după declarațiile lui Eugen Teodorovici și OUG-ul vieții?

Vedeți voi, râdem de prostiile Vioricăi și facem mișto de dinții lui Liviu, ba mai aruncăm și câte o glumă despre tablourile îngropate în cimitir de Darius. Dar ei ne bagă mâna direct în buzunar, iau ce găsesc pe acolo și apoi încep să râdă în timp ce sorb cocktailuri în Brazilia, Costa Rica sau Madagascar.

Și înainte să vă gândiți că voi nu băgați bani în fonduri de investiții vă recomand să vă uitați pe randamentul investiției voastre din Pilonul II din ultima lună. Pentru că și fondurile de pensii au bani băgați în acțiuni la Bursa de Valori București. Asta înseamnă că scăderea de mai sus apare și în fondul meu de pensii Pilon II și al vostru.

Deci și voi sunteți mai săraci acum decât erați la început de decembrie 2018. Știți cui să mulțumiți, da?

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments