Cum explici inflația oamenilor simpli: cazul Banca Centrală a Jamaicăi

Banca Jamaicăi a decis că trebuie să explice poporului că inflația și țintirea inflației sunt chestii necesare. Dar cum explici un concept atât de complicat oamenilor simpli?

Păi, având în vedere că Jamaica e țara care l-a dat lumii pe Bob Marley…evident că prin reggae!

Clipul de mai jos e o adevărată bijuterie!

Și bineînțeles că voi profita de ocazie pentru a spune că, în România, genul ăsta de educație se poate face cu maneliști. De  ce să nu cânte Salam despre corelația dintre creșterea salariilor în economie și inflație? Vă garantez că în 2-3 săptămâni jumătate din țara asta ar înțelege mai bine economia!

Versiune de printat
Spune-le si altora

2
Leave a Reply

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Rilache

Daniel aș vrea să știu (când ai timp & ești binedispus) mai multe efectul „prețurilor foarfecă” ( https://en.wikipedia.org/wiki/Price_scissors ). Mai citeam câte ceva și dădui peste treaba asta. Efectiv, am rămas mut, fiindcă în afară de săracii țărăniști (PNȚ) să declare celebra curbă de sacrificiu și austeritate de pe urma crizei ăleia, eu nu am știut de efectul acesta din istoria noastră.
Poate mă înșel dar efectul ăsta (cât am priceput din relatările rudimentare de pe wikipedia) iarăși îmi demonstrează de ce e mai importantă industrializarea, dezvoltarea și inovarea autohtonă decât să stai să te rogi de alții după FDI sau să cumpere la prețurile preferențiale.

Mulțumesc în prealabil.