Un europarlamentar britanic pro Brexit incepe sa inteleaga ce e UE

Sper că există un loc special în iad pentru oamenii care mint cu nerușinare și mănâncă rahat, apoi fac pe nevinovații (via Twitter):

Pentru context: tanti de mai sus e un europarlamentar pro Brexit! A votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE, apoi a candidat la postul de europarlamentar pe o platformă clară pro-Brexit. 

Dar ghici ce: tocmai și-a dat seama că odată cu ieșirea din UE, Marea Britanie pierde puterea de a mai influența procesul decizional al UE.

Wow! Cine ar fi bănuit? Cine se aștepta la așa ceva? Adică atunci când ieși din UE, nu poți să mai ai vreo putere de decizie asupra chestiilor care se discută în UE. Ah, da și o parte din ele afectează direct Marea Britanie.

Și da, fix asta se va întâmpla cel puțin până la 1 ianuarie 2021: deși a părăsit UE, Marea Britanie se supune în continuare regulilor UE, dar nu mai are nici un fel de putere de decizie.

Sau dacă vreți Marea Britanie e ca pisica lui Schroedinger: în UE și în afară UE în același timp. Cel puțin până pe 1 ianuarie 2021.