Un europarlamentar britanic pro Brexit incepe sa inteleaga ce e UE

Sper că există un loc special în iad pentru oamenii care mint cu nerușinare și mănâncă rahat, apoi fac pe nevinovații (via Twitter):

Pentru context: tanti de mai sus e un europarlamentar pro Brexit! A votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE, apoi a candidat la postul de europarlamentar pe o platformă clară pro-Brexit. 

Dar ghici ce: tocmai și-a dat seama că odată cu ieșirea din UE, Marea Britanie pierde puterea de a mai influența procesul decizional al UE.

Wow! Cine ar fi bănuit? Cine se aștepta la așa ceva? Adică atunci când ieși din UE, nu poți să mai ai vreo putere de decizie asupra chestiilor care se discută în UE. Ah, da și o parte din ele afectează direct Marea Britanie.

Și da, fix asta se va întâmpla cel puțin până la 1 ianuarie 2021: deși a părăsit UE, Marea Britanie se supune în continuare regulilor UE, dar nu mai are nici un fel de putere de decizie.

Sau dacă vreți Marea Britanie e ca pisica lui Schroedinger: în UE și în afară UE în același timp. Cel puțin până pe 1 ianuarie 2021.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rilache
6 months ago

Întrebare serioasă:

Dacă se poate măsura în vreun fel, cât % e din vina noastră (românii; pe larg est europenii) plecarea Regatului Unit din UE?

Malcolm
6 months ago
Reply to  Daniel

Daca sunt „cetateni britanici” ca baiatul asta din Londra, poate tocmai de asta s-au saturat de ei si vor sa iasa. Nu inteleg de ce oamenii pro-imigratie folosesc uneori argumentul asta, ca cei care comit atacuri teroriste sunt dintr-a doua sau a treia generatie, ca si cum asta ar fi un argument care ar ajuta imigratia. Din contra, demonstreaza si mai abatir ca anumite confesiuni religioase sunt pur si simplu anti-occidentale si incompatibile, indiferent ca Ahmed se naste in Yemen sau in Londra. Adica treaba asta vine si mai in favoarea Brexit, ba inca ai putea spune ca au iesit prea tarziu. Just my two cents.

Gabriel
6 months ago

Las aici o mostra de filozofie politica britanica (min. 1.52), cateodata ma intreb daca un cumva asta a fost ideea cand E. Heath a semnat aderarea in 1972.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ZVYqB0uTKlE&w=420&h=237]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x