Digi 24 ia bani de la stat, dar are o problemă cu asistații sociali

Cred că mass media românească și presa în general a atins noi culmi ale penibilului în 2020. Am mai scris pe aici de tot felul de aberații din presa românească și credeam că am cam văzut tot ce era de văzut. Asta până azi când am dat peste o chestie făcută de Digi24 care mă scârbește profund.

Iată ce știre publica Digi24 zilele trecute într-un articol:

Se vede clar titlul și data de 20 iulie 2020. Iată și un extras din articol:

Parcarea liceului auto din Craiova s-a transformat într-o expoziție de mașini de lux. Oamenii au venit pentru a primi ajutoare de la primărie… De exemplu, un bărbat care conduce o maşină de 70 de mii euro, când vede echipa Digi24 vine cu explicaţii ciudate.

Reporter: Aţi venit pentru ajutoare?
Bărbat: Nu… avem un copil aici la şcoală şi mergem să vorbim cu dirigintele.

Reporter: Păi este vacanţă!
Bărbat: Pai, da, acum.
Bărbat: Am reproșuri, domne… „Cu maşina asta vii să luăm ajutoare?!”. Că sunt alţii mai săraci, dar e vecina mea…

Adică, unu la mână câți oameni își cumpără mașini noi în România? De unde mama dracu au stabilit ei că aia e mașina de 70.000 de euro? Apoi, dacă omul a zis că a venit la școala cu altă treabă, de ce dracu îl dai pe post?

În fine trecem peste.

Iată un alt articol de la Digi 24 din 2017:

În 2017 au făcut fix același lucru: au publicat un articol în care vorbesc despre cum oameni din Craiova se duc să ia ajutoare sociale cu mașini de lux. Iată și un extras:

A fost un du-te vino zilele acestea în parcarea şcolii Alexandru Macedonski din Craiova, acolo unde în sala de sport a fost amenajată distribuirea pachetelor. Cei mai mulţi au venit cu taxiurile ca să-şi ridice alimentele gratuite.

Niște doamne cu fuste multe coboară din taxi.

Două chestii de reținut aici:

  • titlul vorbește de ajutoare sociale ridicate cu mașini scumpe în timp ce articolul vorbește de taxiuri. Sau poate mașinile scumpe erau taxiuri?
  • ”niște doamne cu fuste multe”. Se înțelege aluzia da? Asta au înțeles cei de la Digi 24, că dacă spun rrom sau țigan e rasism, dar dacă spun ”doamne cu fuste multe” e ok.

De ce mă revolt?

Pentru că Digi24 e una din companiile care au luat bani de la Guvern ca să nu intre în faliment. Și ce fac cu banii ăștia? Conținit quality evident. Haideți să reformulez:

O televiziune care a luat milioane de lei de la Guvern stă în parcarea unui liceu de Craiova încercând să filmeze oameni care iau făină și ulei de câteva sute de lei de la Guvern. Bonus, au făcut fix același lucru în 2017. Adică nici măcar vreo încercare de a fi originali, pur și simplu au luat un articol din 2017 și au zis ”hai să facem la fel”. Ce contează că o grămadă de oameni și-au pierdut locurile de muncă! Ce contează că statul nu a dat bani firmelor cum a dat televiziunilor! Mama lor de asistați sociali!

Nu știu cum vă simțiți voi, dar pe mine m-ar deranja teribil dacă banii mei de taxe și impozite ar finanța genul ăsta de afaceri. Ba mai mult compania e deținută de un om de afaceri cu o avere apreciabilă.

Dar știți de ce nu merge România bine? Pentru că femei cu fuste multe iau făină și ulei de la Guvern, nu pentru că trusturi media iau zeci de milioane de lei de la stat. Nu, e de la ulei și făină. De aia suntem săraci. Ce bine că există posturi TV ca Digi 24 care ne arată adevărații vinovați!