Cum se destructureaza o democratie – cazul Turciei

Unul dintre putinii oameni care inteleg situatia din Orientul Mijlociu si aleg sa scrie despre ea este Radu Ghelmez. Am mai public un status al sau despre Turcia si cateva concluzii rapide (pentru cei care nu au rabdare sa citeasca atat de mult) aici.

De data asta postarea se refera la modalitatea prin care Erdogan reuseste sa ramana la putere si paradoxal sa creasca in popularitate in ciuda dezastrului pe care il creaza in Turcia. Sunt insirate punctual masurile luate de Erdogan pentru a intari controlul asupra tarii si a antagoniza populatia majoritara cu minoritatea principala a Turciei, kurzii.

Din punctul meu de vedere, postarea poate constitui un manual foarte bun al felului in care se destructureaza o democratie.

 

Daniel

De 7 ani lucrez în consultanță, din care ultima jumătate de an petrecută la o firmă din UK. Pasionat de economie și artă grafică. Cola mă ține treaz, ceaiul mă ține sănătos, dar vinul mă ține optimist.
Scriu despre economie, taxe, tehnologie și alte lucruri la care mă pricep.

Latest posts by Daniel (see all)

About the Author

Daniel
De 7 ani lucrez în consultanță, din care ultima jumătate de an petrecută la o firmă din UK. Pasionat de economie și artă grafică. Cola mă ține treaz, ceaiul mă ține sănătos, dar vinul mă ține optimist. Scriu despre economie, taxe, tehnologie și alte lucruri la care mă pricep.

Be the first to comment on "Cum se destructureaza o democratie – cazul Turciei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*