Demisia lui Cîțu de azi a fost un gest mizerabil

Florin Cîțu și-a prezentat azi demisia din funcția de premier desemnat. Pe scurt povestea e următoarea:

  • Florin Cîțu fusese nominalizat ca premier doar ca să fie trântit în Parlament și Președintele Iohannis să declanșeze alegeri anticipate.
  • Exista o posibilitate reală ca Florin Cîțu și guvernul lui să fie votat de Parlament. Cei din PSD nu ar fi vrut să fie văzuți drept partidul care s-a opus unui guvern funcțional într-o perioadă de pandemie.
  • De teamă să nu fie desemnat Cîțu prim-ministru Orban și Iohannis l-au convins pe acesta să demisioneze din postul de ”premier desemnat”. Lui Ludovic Orban se pare că îi era teamă că îi ia Cîțu șefia partidului.
  • Demisia a avut loc cu 10 minute înainte de ședința Parlamentului în care urma să se voteze. Câteva sute de parlamentari s-au strâns să voteze un prim-ministru doar ca acesta să demisioneze cu 10 minute înainte de vot.

Florin Cîțu (sursă):

„Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”, a scris Florin Câțu pe Facebook.

În traducere:

Vă las să vă descurcați singuri pentru încă nu știu câte zile pentru motive care țin doar de logică electorală. Omul nu face nici un fel de referire la competențe, motive personale sau coronavirus. Decizia lui e 100% politică și ține de faptul că nu se mai pot organiza alegeri anticipate.

Imediat după Iohannis ne-a anunțat că:

”Voi începe mâine consultările, nu mai avem niciun moment de pierdut”

Da boss, că azi nu puteai să îl investești. Azi era timp de pierdut, mâine nu mai e.

Între timp a fost confirmat cazul nr. 59 de îmbolnăvire cu Coronavirus. PNL și Iohannis au considerat însă că situația nu e suficient de urgentă încât să renunțe la jocurile politice. Dacă nici acum când situația e gravă atunci când?

PNL va deconta mișcarea asta și pe bună dreptate. Iar scopul acestei postări nu e să tragă concluzii sau să vă dezvăluiască strategii politice. Nu!

Scopul postării e să îmi amintească mie cum PNL și Iohannis au pierdut timp prețios trăgându-se pe fund în timpul celei mai grave pandemii din istoria noastră recentă.

Cât despre Cîțu, nu cred că se mai pune problema unei cariere politice pentru el din punctul ăsta. Va rămâne probabil ministru al finanțelor într-un guvern Orban 2.0, dar nu mai are ce căuta în politica mare.

Sursă

Ultimul stinge lumina…

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
anonim
1 year ago

O mișcare foarte proasta pentru iohannis și PNL. Lumea ii va percepe că pe niste lași. Brusc PSD a recuperat vreo 10%. Bineînțeles că nu e nevoie sa faci pe eroul ci doar să arăți că nu ești las. Fuga de responsabilitate în condiții pe care tu le proclami drept excepționale este o dovada de lașitate și prostie. Nu îmi e clar de ce a recurs iohannis la așa ceva. S-a purtat ca cel mai neaoș român, parcă a uitat că are rădăcini germanice. Păstrând proporțiile era de așteptat ca să se mai producă o trădare românească gen: Războiul din 1877, intrarea în primul război mondial, 23 august 1944… Lipsa de onoare a nației noastre exemplificată și de această retragere in ultimul moment ne este recunoscuta pe plan mondial. Ce bază poți pune pe unii al căror prim ministru propus sa vie cu fugiții în ultimele minute înainte de investire… Read more »

Malcolm
Malcolm
1 year ago
Reply to  Daniel

Daca romanii ar avea un dram de minte si bun-simt la urmatoarele alegeri PNL nu ar trebui sa treaca de 15% la nesimtirea de care au dat dovada. Orban e un bou, asta stiam deja, nu e noutate. Dar Iohannis tocmai ne-a mintit in fata ca nu i-au fost propuse alte optiuni, desi Arafat fusese propus de ProRomania si Ciolos de catre USR. Asa nesimtire mai rar, i s-a urcat la cap puterea urat de tot, nu i-ar strica o suspendare dupa ce/daca se mai relaxeaza criza actuala cu Coronavirus. Doar ca mi se pare ca populatia e prea indragostita de el chit ca ne minte ca pe prosti si cred ca ar iesi mai puternic dupa un referendum de suspendare.