De ce moare presa în România: din cauza oamenilor de zăpadă

Puteți să spuneți că sunt răutăcios, sau că am prea mult timp liber sau că trebuie și omul să mănânce ceva și na, mai face chestii de umplutură. Puteți spune multe chestii, dar nu puteți spune că așa ceva ar trebui să fie subiect de discuție:

E vorba despre Moise Guran, de la Europa FM care azi a avut emisiune cu tema: ”Îți scoți copilul afară să facă un om de zăpadă? De ce?” Inițial am crezut că titlul e metaforic și se discută de fapt despre deszăpezire sau altceva similar, dar nu…e fix despre asta: îți lași copilul afară în frig să facă oameni de zăpadă.

E dreptul fiecăruia să aibă dezbateri pe orice subiect, asta nu e o problemă. Ceea ce mi se pare mie nelalocul lui e că Moise Guran va trece de la acest subiect arzător la a vă explica apoi cum e cu justiția în România, de ce crește inflația, care sunt următoarele mișcări pe scena politică a României și tot așa.

Și revin apoi la o temă clasică: de ce moare jurnalismul serios din România, economic sau politic sau de care mai vreți voi? Pentru că oameni percepuți ca fiind serioși dezbat dacă e ok sau nu să îți lași copilul să facă oameni de zăpadă.

Și culmea e că nu e prima oară când Moise Guran abordează non-subiecte:

Ce vremuri simple, Firea prezentând știrile și Guran explicându-ne că dacă împăturești bancnota de 1 dolar în nu știu câte colțuri vezi turnurile gemene.

Sursa fotografiei din cover: USAFE