No comment: Să mai stea oamenii într-o singură cameră.

Nicolae Ceaușescu: „Au contoar toți consumatorii. Dacă blocul își depășește consumul, închidem gazele la tot blocul. Comitetul de bloc trebuie să ia măsuri pentru asigurarea rațională a consumului”.

Constantin Olteanu: „Cum este în prezent și la întreprinderi: se dau amenzi mici pentru depășirea consumului, care sunt convenabile. Plătește amenda pentru că a depășit. Trebuie să oprim gazele, dacă au depășit consumul”.

Nicolae Ceaușescu: „Vom merge la majorarea cu 500% a prețului, nu pe procente mici. În rest, vom merge până la scoaterea din muncă a celor care depășesc consumul. Dar la populație, oprim pur și simplu, atât energia electrică cât și gazele.

Pentru că aveți consumul foarte mare. Trebuie să asigurăm în primul rând producția. Blocurile sunt pline de lumină. Să mai stea oamenii într-o singură cameră. Trebuie discutat cu oamenii…”.

Sursă: Mihai Burcea (merită un follow).

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rilache
9 months ago

Cineva a comentat că așa a comandat FMI să se facă, iar tovarășii au urmat sfaturile.

Cine ne-a făcut mai mult rău pe termen lung: FMI și/sau comuniștii? (asta da întrebare filosofică)

anonim
9 months ago

Din păcate milenalli nu pot nici măcar să își imagineze așa ceva. De aia sunt atrași de neomarxisti, autoritarism comunism și toate cacaturile „Smart”. atunci când altcineva fie dictator fie algoritm decide pentru tine in mod arbitrar, nu mai ești liber.
Libertatea de castiga greu și se menține greu.

anonim
9 months ago
Reply to  anonim

Nici aia romani nu sunt departe de atracțiile autoritariene și marxiste. Pare greu de crezut dar chiar și kwi a adoptat în ultima campanie un ton mai „voluntar” cu accente autoritare. Mă rog e departe de stilul Viktor Orban. Despre neomarxisti sa privim spre USR so PLUS. Programe economice paternalist cu un stat atotputernic și planificare demna de Nicolae vacaroiu (mă rog și PNL are tot politici economice socialiste).De ce îmi e puțin teama de viitor? Pentru că milenalli par a accepta foarte ușor mici uzurpari de libertăți sub lozinca asigurării securității și „valorile europene ” etc. Mulți uita însă că încetul cu încetul se ajunge la absurditate kafkiene ca cele din titlul de mai sus. Sau ca cea de care îmi aduc mereu aminte: ordinul „de sus” care interzicea vânzarea salamului întreg pentru a împiedica pe cumpărător sa il usuce (și sa il facă mai comestibil)…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x