No comment: Ce fac românii altor români pentru bani

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, a declarat, pentru Mediafax, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informații că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

“Am avut această informație și am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Nicușor Bîgiu.

Sursă: Hotnews

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
1 year ago

Fără a fi Gică contra pare a fi fake news sau răzbunare. Din ce scrie in articol deocamdată exista doar suspiciunea dar până la confirmare mai e cale lungă. Daca e vorba de lucruri penale ar fi trebuit să intervină deja procuratura ceea ce nu reiese din articol.
Stau și mă întreb dacă informația o fi de la Zamonea se pare că la Arad tot el sifonase.

anonim
1 year ago

Nu am zis că este posibil să se fi desfășurat studii clinice cu încălcarea legislației acolo.
Însă mi se pare reglare de conturi; daca exista suspiciune trebuie reclamat la procuratura pe loc nu peste câteva zile.
Frauda in studii clinice există și nu numai în România. E plin site-ul FDA de scrisori de avertizare, atât pentru investigatori cat și pentru companiile farmaceutice.
Legat de acest caz sunt curios daca acuzațiile de vor confirma in urma anchetei. Daca de vor confirma ar trebui sa mai auzim.
Oricum Romania rămâne tara in care un șantaj ratat devine o anchetă de presă.

anonim
11 months ago

Mai știi ceva de ancheta au „cobaii umani”?
Intre timp mai aprar la iveală și alte dezvăluiri
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23406130-ancheta-spitalul-psihiatrie-din-brasov-dupa-pacient-decedat-fost-ingropat-debracat-intr-sac-plastic.htm
Spitalul ăla pare un ochi cu feng Shui negativ rău!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x