No comment: Ce fac românii altor români pentru bani

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, a declarat, pentru Mediafax, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informații că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

„Am avut această informație și am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Nicușor Bîgiu.

Sursă: Hotnews

Spune-le si altora

6 Comments on "No comment: Ce fac românii altor români pentru bani"

  • Cumva cu ideea de tortionari ne-am obisnuit cu totii, chiar daca e groaznica. Cu ideea de a testa medicamente pe bolnavi sper sa nu ne obisnuim la fel de repede, desi, pentru moment prea putina lume vorbeste despre asta

 1. Fără a fi Gică contra pare a fi fake news sau răzbunare. Din ce scrie in articol deocamdată exista doar suspiciunea dar până la confirmare mai e cale lungă. Daca e vorba de lucruri penale ar fi trebuit să intervină deja procuratura ceea ce nu reiese din articol.
  Stau și mă întreb dacă informația o fi de la Zamonea se pare că la Arad tot el sifonase.

 2. Nu am zis că este posibil să se fi desfășurat studii clinice cu încălcarea legislației acolo.
  Însă mi se pare reglare de conturi; daca exista suspiciune trebuie reclamat la procuratura pe loc nu peste câteva zile.
  Frauda in studii clinice există și nu numai în România. E plin site-ul FDA de scrisori de avertizare, atât pentru investigatori cat și pentru companiile farmaceutice.
  Legat de acest caz sunt curios daca acuzațiile de vor confirma in urma anchetei. Daca de vor confirma ar trebui sa mai auzim.
  Oricum Romania rămâne tara in care un șantaj ratat devine o anchetă de presă.

 3. Mai știi ceva de ancheta au „cobaii umani”?
  Intre timp mai aprar la iveală și alte dezvăluiri
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23406130-ancheta-spitalul-psihiatrie-din-brasov-dupa-pacient-decedat-fost-ingropat-debracat-intr-sac-plastic.htm
  Spitalul ăla pare un ochi cu feng Shui negativ rău!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*