Mă numesc Daniel Voica, am 32 de ani și de vreo 9 ani lucrez în consultanță. Am locuit 10 ani în București pentru ca la începutul lui 2017 să mă mut în Marea Britanie, într-un oraș plin de hipioți de la malul mării.

Urmăresc cu atenție ce se întâmplă în România, în UK (mai ales cu Brexitul) și în alte colțuri ale lumii și scriu în principal despre economie. Abordez și alte subiecte (geopolitică, tehnologie, teme sociale, dar, în special politică), deși încerc să mă țin în limita cunoștiințelor mele.

Nu am simpatii politice față de nici un partid politic din România, dar asta nu împiedică lumea să mă înjure și de la stânga și de la dreapta, ceea ce înseamnă că fac o treabă bună în a fi echidistant.

Nu sunt de dreapta sau de stânga ca orientare economică ori politică pentru că astfel de delimitări ideologice mi se par inutile în secolul XXI. Înțeleg importanță pieței libere, dar conștientizez și limitările ei, nu îmi place nici comunismul, dar nici capitalismul sălbatic.

Daniel Voica

Sunt adeptul conceptului de societate deschisă descris de Karl Popper.

Pentru laude, înjurături sau dacă vrei să îmi spui ceva pot fi contactat la adresa de e-mail:

blog.economie101@gmail.com

Și ca să nu fie vreo urmă de dubiu, toate postările de pe acest blog reprezintă opiniile mele și nu poziția angajatorului meu (indiferent care ar fi acela).