Când influencerii politici români tac

Știți influencerii ăia politici români care nu sunt afiliați niciunui partid politic, dar le zic ei bine cum e cu corupția și sunt super mega anti PSD?

Ei bine, ieri s-a anunțat că Rovana Plumb va fi numită comisar european pentru transporturi. Postul e unul extrem de prestigios și evident că a provocat ceva rumoare. Simpatizanții USR și PNL au fost luați prin surprindere și nu au prea înțeles mare lucru:

Parcă ăia de la Comisia Europeană erau ”de-ai noștri”, cum nu au văzut că Rovana Plumb e cu ciuma roșie și nu ar trebui lăsată să fie comisar? Apoi nu ni se promisese că asta nu se va întâmpla?

Ați fi crezut că tema va fi amplu discutată pe Facebook de influencerii de serviciu…nu, nu a fost. A apărut un comunicat sec de la USR că vor vota împotriva ei. Dar în rest liniște.

Acum, ca orice om cu mai mult de 3 neuroni, probabil că vă întrebați și voi:

De ce liniștea asta?

Răspunsul e următorul: Trântirea candidatului român pentru funcția de comisar european ar fi o eroare politică costisitoare pentru USR și PNL în perspectiva alegerilor care vin.

De asemenea postul e negociat politic și riscăm să nu primim alt post la schimb dacă Rovana Plumb nu trece. Parlamentarii USR și PLUS ar pierde considerabil din popularitate dacă acest candidat nu ar trece din cauza lor. Așadar ei se pot opune formal votând împotrivă atât timp cât restul Parlamentului European aprobă candidatura. Măsuri active de opoziție împotriva candidatului român ar costa însă capital politic.

În afară de asta e posibil să dea greș chiar și cu măsuri active de opoziție. A agita oamenii acum pentru a da greș mai târziu nu e chiar o chestie bună așa că probabil varianta cea mai prudentă pentru Opoziție e să încerce să îngroape știrea asta.

Poate au totuși baftă și Rovana Plumb face vreo gafă în audieri. Atunci vor scoate capul toți influencerii deodată și se vor plânge și vor cârcoti. Până atunci partidul zice: nu împingeți subiectul, nu acum, joc de glezne momentan.

Și apropo de oameni care își dau cu părerea, multă lume îmi reproșază că îi dau share des Sidoniei Bogdan. Da, îi dau share pentru că e printre puținele voci independente din lumea asta îmbâcsită numită media:

Cum se face că ea are o opinie pe subiectul ăsta, dar în rest e liniște? Repet: vorbim de un post de comisar european alocat PSD-ului, trebuia să fi luat foc bula mea.

Acum vă las pe voi să vă gândiți care sunt consecințele faptului că influencerii politici sunt aliniați în opinie și calendar al postărilor cu anumite partide (unul în special).

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
1 year ago

Când vezi cum a fost alcătuită actuala comisie și cine face parte din ea il intelegi pe Boris jhonson. Macar ăla are un argument democratic: un referendum. Comisia europeană, alcătuită prin negocieri deloc transparente, cu o șefă a cărei competența e pusa la îndoială inclusiv de cei care au propus-o(poate tocmai de aceea), cu membri gen Rovana Plumb este exact opusul a ceea ce înseamnă democrație. Practic arata că un guvern al lui Dragnea. Și atunci unul ca Boris jhonson pare că are coloana vertebrala. Să nu mai vorbim de Victor Orban, salvini sau de polonezi. In Romania normal că n-am fost nicio reacție, nație de slugi care iau totul bun de la “capitala” (vezi ce comentam la articolul cu schimbarea capitalei) și în rest vedem cu ne descurcam (cum “îi facem”). Legat de speranta că Rovana Plumb va face greșeli la audieri slabe speranțe. Poate sa zica orice acolo,… Read more »

anonim
1 year ago

@daniel
Voința poporului (adică referendumul) zice clar: OUT.
Amânările de genul: ne trebuie acord, etc sunt doar manevre politicianiste ale parlamentarilor. Cam asta e ce am auzit de la BJ. Are mai mult sau mai puțin dreptate. Că o fi bine sau rău în afara UE vor vedea britanicii dar ei au decis că acolo vor.

anonim
1 year ago
Reply to  anonim

@daniel
Răscoale au fost recent, britanicii sunt obișnuiți: https://en.m.wikipedia.org/wiki/2011_England_riots
Violența pe străzi deja este: https://www.mylondon.news/news/north-london-news/chalk-farm-stabbing-live-updates-16886503

Iar despre criza economica de pot adresa FMI, nu ar fi prima dată: https://en.m.wikipedia.org/wiki/1976_IMF_crisis
Că sunt persoane care au luat de buna chestia cu creșterea bugetului NHS este adevărat, dar tot aceleași persoane de panicheaza acum la zvonurile de criza alimentara.

anonim
1 year ago
Reply to  anonim

@daniel
În caz de foamete pot beneficia de ajutorul turcesc precum in 1847: https://books.google.ro/books?id=GnksAQAAQBAJ&pg=PA115&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x