Bugetul pe 2021 a fost adoptat – îi mai pasă cuiva?

Ne informează Primul Ministru al României triumfător că bugetul a fost adoptat:

Și chit că mi-am promis că nu mai bag în seama toate chestiile pe care le zice, dar nu pot să mă abțin. Astăzi e 8 martie 2021, au trecut 67 de zile din 365, mai bine de 2 luni și o săptămână și România abia acum are buget pe anul în curs. Un buget care se concentrează pe investiții, dar nu acum…mai încolo, gen în următoarele 9 luni probabil că 2 luni și ceva sunt deja duse.

E o vorbă pe la americani: primele 100 de zile sunt cele în care un guvern nou apucă efectiv să facă lucrurile pe care și le propune. După aceea sari din urgență în urgență și încerci să stingi incendii cauzate de alții. Acest guvern se apropie rapid de cele 100 de zile de lună de miere.

Oricum rețineți ultima fraza:

”De acum nu mai există scuze”

Doar că presimt că una din următoarele 2 chestii se vor întâmpla:

  1. Va ploua cu scuze (PSD a făcut asta, din cauza PSD e aia sau alalată)
  2. Pur și simplu veștile proaste nu vor exista pentru dl. prim-ministru.

Apropo, știați că în ianuarie 2021 deja avem deficit bugetar de 0,3%, cel mai slab an din 2006 încoace. Înainte de ianuarie 2021 știți care a fost al doilea cel mai slab an ca încasări din ultimii 10 ani? Ați ghicit: ianuarie 2020, adică tot sub mandat PNL.

Deficitele bugetare ale PSD erau criticate pentru că împovărau românii cu datorii. Deficitele PNL sunt bune însă pentru că lasă bani în economie cică.

Se plânge careva prin media aia bună de faptul că finanțele statului nu sunt sănătoase? Nope, liniște peste tot, nici măcar pâs.

Îi mai pasă cuiva? Sincer nu cred, nu acum, nu încă. La un moment dat vor trebui făcute corecții însă, fie prin creșterea taxelor fie prin scăderea cheltuielilor (sau amândoua, de ce nu).

Și lumea bună care acum tace vă va explica cum e vina bugetarilor, a pensionarilor, PSD, asistații sociali și contextul internațional, mișcarea plăcilor tectonice etc.

Vorba aia: operația a fost un succes, pacientul e mort.

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
anonim
anonim
4 months ago

Carpeli.
Întrebarea e cât de tare va ambala tiparnita. Marele avantaj acum fata de anii 1990 e ca o poți ambala digital odată cu economiile “europene”.
Vom supraviețui. În medie vom trai mai bine. În practica va creste polaritatea socială.