Să ne amintim de Călin Popescu Tăriceanu

Am văzut ceva știri că domnul Tăriceanu vrea să candideze la Primăria București. Cu ocazia asta mi-am adus aminte că dl. Tăriceanu e cel care ne spunea că ”duduie economia”.

El are un șir lung de declarații făcute în perioada crizei, care, privite prin ochii unui om din 2020 par complet rupte de realitate. Spre exemplu (sursă):

“Dacă nu aveţi încredere în ceea ce vă spun eu, atunci sunt câteva publicaţii financiare în România pe care vi le recomand să le consultaţi. Vă repet că nu vor fi efecte”, a spus Tăriceanu, în declaraţiile de presă susţinute după prezentarea raportului de guvernare, în faţa miniştrilor.

Acel ”nu vor fi efecte” se referă la criza financiară din 2009-2010. Știm cu toții cât de puțin a fost afectată economia României.

Însă cea mai mișto declarație a lui ”pe partea economică” (vorba unui alt titan) e următoarea:

În declaraţia de presă susţinută miercuri, Tăriceanu a arătat că situaţia financiară din SUA ar putea avea chiar efecte pozitive prin ieftinirea unor active imobiliare din Statele Unite.

“Eventual s-ar putea să aibă efecte pozitive, pentru că o serie de active imobiliare din Statele Unite se vor ieftini şi s-ar putea să fie români dispuşi să cumpere în America diverse active imobiliare, cum ar fi, eu ştiu…”, a arătat Tăriceanu.

Dap, ați citit bine, omul zicea că se vor ieftini casele în SUA până la punctul la care românii își vor permite să cumpere și ei.

De ce scriu despre asta?

Pentru că Tăriceanu a fost omul care a condus România printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere economic. A avut mai bine de 1 an de zile să vadă criza care avea loc în SUA (începută prin 2008). Dar cum era în an electoral și campanie economie a ales să nu facă nimic. În 2009 România înregistra cea mai mare scădere economică din istoria sa post decembristă.

Alături de domnul Tăriceanu candidează și Traian Băsescu, președinte al României peste două mandate și artizanul unor măsuri economice care au adâncit o criză deja gravă. Însă, așa cum scriam acum ceva vreme, dl. Băsescu a admis indirect faptul că s-a înșelat, cerând Guvernului Orban să facă fix invers față de ce a făcut guvernul Boc în 2009 – 2010.

Foto din cover: Wikipedia DAPP / CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Versiune de printat
Spune-le si altora
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x