Despre

Despre mine

Mă numesc Daniel Voica, am 29 de ani și de vreo 7 ani lucrez în consultanță. Am locuit 10 ani în București pentru ca la începutul lui 2017 să mă mut în Marea Britanie, într-un oraș plin de hipioți de la malul mării.

Urmăresc cu atenție ce se întâmplă în România, dar și în UK cu Brexitul.

Nu am simpatii politice față de nici un partid politic din România, așa că veți citi postări critice la adresa tuturor partidelor politice care contează în România.

Nu sunt de dreapta sau de stânga ca orientare politică pentru că astfel de delimitări ideologice mi se par inutile în secolul XXI. Înțeleg importanță pieței libere, dar conștientizez și limitările ei, nu îmi place nici comunismul, dar nici capitalismul sălbatic. Sunt adeptul conceptului de societate deschisă descris de Karl Popper.

Daniel Voica

Pentru laude, înjurături sau dacă vrei să îmi spui ceva pot fi contactat la adresa de e-mail:

blog.economie101@gmail.com

Despre blog

Scriu mai ales despre economie și politică (națională și internațională). Evit totuși să îmi dau cu părerea pe subiecte la care nu mă pricep iar afirmațiile pe care le fac sunt de regulă acoperite de dovezi obiective, chiar dacă nu sunt întotdeauna în ton cu ce vrea lumea să audă.

Postez în fiecare luni o listă cu articole pe care le recomand, dar dacă vreți să vedeți ce citesc, aveți în bara din dreapta o listă cu articolele pe care le citesc și le salvez apoi în aplicația pocket.

Subiectele despre care scriu cel mai des pot fi accesate ușor și de pe pagina de Arhivă.

Dacă îți plac articolele îți recomand să adaugi blogul pe lista de citit într-un agregator de știri (eu folosesc de exemplu Feedly), în felul acesta fiind sigur că nu ratezi nici o postare. Mă poți urmări de asemenea și pe pagina de facebook a blogului, dar pe facebook e posibil să nu apară toată postările în feed-ul tău (înjură-i pe ăia de la facebook pentru treaba asta).

Și ca să nu fie vreo urmă de dubiu, toate postările de pe acest blog reprezintă opiniile mele și nu poziția angajatorului meu (indiferent care ar fi acela).